Perhomessut

Jesper Fohrmann

Tanskalainen Jesper Fohrmann pitää luennon vaikean lohen kalastuksesta.

Vaikeat lohet ovat lohia, joita monet perhokalastajat kohtaavat suunnitellessaan matkaa lohijoelle. Kalat, jotka ovat olleet siellä päiviä, viikkoja tai jopa kuukausia. Kaloja, joilla ei ole ottihaluja, koska joen vesi on lämmennyt tai tuuli on kylmä pohjoisesta tms.

Seuraa messuilla Jesperiä kalastusvesille ja opi lisää lajista ”vaikeimpienkin lohien pyytäminen”.

Hieman Jesper Fohrmannista

Jesper on työskennellyt freelance-toimittajana, valokuvaajana vuodesta 1982 ja hän on osallistunut useisiin kirjoihin ja artikkeleihin perhokalastuksesta Skandinaviassa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Jesper myös opastaa lohenkalastusta Skotlannissa ja heittämistä kaikenlaisissa perhokalastuslajeissa.

Yhdessä Per Fischerin kanssa Jesper johtaa fishmadman.com-yritystä, joka on kalastajien kalastajille tekemä. Yritys aloitti vuonna 2008 verkkosivustona, joka keräsi tietoa ja historiallista näyttöä merilohen pintakalastuksesta. Tavoitteena oli tehdä pintakalvokalastuksesta ja erityisesti lohen pintaperhokalastuksesta tunnettua Skandinaviassa.

Nykyään Jesper ja Per myyvät pintaperhoja lohen, Stealheadin ja taimenen kalastajille ympäri maailmaa. Heidän perhonsa on sidottu putkiin ja jotkin perhoreseptit ja -sidontamenetelmät ovat muuttaneet tapaa, jolla kalastajat näkevät taimenen ja lohen pintakalastuksen.

Jesper pitää messuilla oppitunnin Pixel Head -tekniikasta

Merkittävä osa lohen merellä syömästä ruoasta on kalaa, usein pieniä hopeakaloja, kuten villakuoretta ja merikrottia. Näillä ja monilla muilla saaliskaloilla ja erilaisilla merimadoilla on ulkokuorissaan eräänlaista irisoivia värejä, jotka voivat vaikuttaa siihen, kuinka saalis yrittää piiloutua mereen.

Irisoiva pinta voisi hyvinkin olla avaintekijä lohen saaliin metsästyksessä – ja ehkä selittää, miksi irisoivan materiaalin elementit, kuten; Flashabou, Mylar ja kimalteleva dubbing ovat suosittuja lohi- ja meritaimenperhoissa. Katso kuinka Fishmadmanin Jesper Fohrmann käyttää nokkelaa tekniikkaa irisoivien pikselihiutaleiden muodossa, jotka kiinnitetään päähän mm. riffling hitch -perhoon.