Historia

Vuonna 1987 Pirkanmaan Perhokalastajat järjesti Sorinahteella Perho 87 –näyttelyn. Idean isänä oli Olavi Juhanka. Etukäteen kukaan ei osannut arvata millaisen suosion tapahtuma saisi ja tilat olivatkin liian pienet heti alkuunsa. Perhomessujen perinne oli alkanut.

Seuraavana vuonna tapahtuma siirtyi Hämeenpuistoon Puisto-Emmauksen saliin, josta muutaman vuoden kuluttua siirtyi jälleen isompiin tiloihin Tesoman jäähalleille vuonna 1992. Alussa messut pidettiin yhdessä hallissa, mutta toisen hallin valmistuttua laajeni tapahtuma molempiin halleihin. Tesomalla messut on pidetty yhtä poikkeusta lukuun ottamatta aina vuoteen 2010 asti, jolloin messujen pitopaikaksi vaihtui Ylöjärven liikuntakeskus. Tuo yksi poikkeus oli vuonna 2000 pidetyt messut Pirkkahallissa.

Vuosien saatossa messuja on pyritty kehittämään mm. kävijöiltä, esiintyjiltä ja näytteilleasettajilta saadun palautteen myötä. Alkujaan messut oli yksipäiväinen tapahtuma, mutta vuodesta 1995 asti ne on pidetty kaksipäiväisinä. Messuille on saatu heittoallas ja vuonna 2010 saatiin kauan kaivattu toinen heittoallas.

Messuilla on vuosien varrella esiintynyt alan parhaiden kotimaisten tähtien lisäksi monia ulkomaisia alalla tunnettuja henkilöitä. Ulkomaisista esiintyjistä mainittakoon esimerkkinä vaikka sellaiset nimet kuin Charles Jardine, Göran Anderson, Oliver Edwards, Mikael Frödin, Hans van Klinken, Marc Petitjean ja Chris Helm.

Perhomessut järjestetään joka vuosi talkoovoimin. Mukana talkoiden ponnisteluissa on kymmeniä vapaaehtoisia Pirkanmaan Perhokalastajien jäseniä.